DERDE DUG-OUT

Er moet worden ingegrepen! Zo kan het niet langer. Hartstikke belangrijke transferontwikkelingen rond de Grieken Pavlidis en Hatzidiakos vallen samen met de ook niet geheel van belangen gespeende Europese wedstrijd AZ-Brann Bergen… Het schuurt. Mag nooit meer voorkomen. We moeten iets doen! Ik begrijp echt wel dat je zo’n potje voetbal niet zomaar kunt afblazen. Er zijn kaartjes verkocht, tv-rechten, de UEFA zit met een speelschema. Maar wat voor AZ-Brann Bergen geldt, geldt voor al die wedstrijden in augustus. Hinderlijke onderbrekingen in het spel van vraag en aanbod op de spelersmarkt. Een rollende bal als stoorzender en sfeerverpester op het feest van de almachtige makelaars. 

Daarom het volgende voorstel: bouw in alle stadions een derde dug out. Voor zaakwaarnemers. Zorg dat zij – zodra de transferontwikkelingen daar om vragen – de wedstrijd stil kunnen leggen voor spoedoverleg met hun handelswaar op het veld. We hebben al VAR-momenten, daar kunnen makkelijk OH-momenten bij. OH staat in dit geval niet voor ouwehoer, maar voor OnderhandelingsHoogtepunt. Zodra de kopende club zich in de derde dug out telefonisch meldt met een nieuw voorstel, maakt de scheidsrechter door duim en wijsvinger over elkaar te wrijven het bekende geldgebaar ten teken dat we weer even stoppen met voetballen. 

De koopwaar in kwestie meldt zich bij de zijlijn, luistert naar z’n zaakwaarnemer en geeft het laatste nieuws door aan de arbiter, die vervolgens met een van ’t WK-vrouwenvoetbal geleend microfoontje aan het publiek laat weten: ‘Het bod op de speler van de thuisclub met rugnummer 9 is verhoogd naar 21 miljoen euro’. Het publiek weet dan meteen: m’n seizoenkaart gaat stevig in waarde dalen. Clubliefde, beloond met een kat in de zak. Hatzidiakos toont zich na AZ-Brann de ware aanvoerder. ‘Belangrijk voor ONS dat WE verder komen in Europa’, zegt de Griek. ‘Maar gebeurt dat met jóu?’ vraagt de interviewer. Uhhh, daar kan Hatzidiakos geen antwoord op geven. Er is nog geen derde dug out waar witte rook uitkomt. Wat er wel is? Een doodzieke patiënt genaamd profvoetbal.

Scroll naar boven