GELREDOM

Ach wat schattig… Zelfs NEC-supporters – de aartsvijanden uit Nijmegen – schrapen eurootjes bij elkaar om dat arme Vitesse te steunen. Kijk nou toch hoe aandoenlijk… Ajax Juice News doet een dringend beroep op Ajacieden om ruimhartig te doneren aan die noodlijdende voetbalclub uit Arnhem.

Om te janken zo aangrijpend… Ajacied AFC Wetko schrijft op X: ‘Zou toch mooi zijn als Ajax, Feyenoord en PSV allemaal een miljoen doneren aan Vitesse’. Ontroerend… De pratende depressie Marcel van Roosmalen smeekt ons allen om de crowdfundingsactie die zijn Vitesse moet redden in ons hart te sluiten. De man die altijd en overal vindt dat alles kapot moet, wil iets dat al kapot is heel houden. Binnen een paar uur stroomde een half miljoen in de genadepot, als druppel op de gloeiende plaat van de financiële puinhoop. Zelfs de Amerikaanse zakenman Coley Parry zou z’n portemonnee hebben getrokken voor de crowdfunding. Dezelfde meneer die als grootste van de honderdvijftig schuldeisers zés advocaten heeft ingeschakeld om nog zoveel mogelijk van z’n 14 miljoen uit de bodemloze put te kunnen vissen.

Zijn alle traantjes inmiddels weggepinkt? Mooi, dan kan nu gewoon de stekker uit die club.

Waarom zo hardvochtig?

Omdat al dat gejank een klap in het gezicht is van clubs die zich níet hebben laten meeslepen door grootheidswaanzin. Clubs als Telstar die ludiek, sympathiek en volgens de regels het hoofd boven water hielden. Telstar en Vitesse speelden eind jaren tachtig samen in de eerste divisie toen Karel Aalbers de Arnhemse megalomane waanzin inleidde, resulterend in een te groot Gelredome – met het voetbalveld in een nooit gebruikte peperdure schuifla – en te hoge schulden. Dat stadion telt tijdens wedstrijden gemiddeld 5.200 lege stoeltjes, meer dan de complete capaciteit van Almere City.

Na Aalbers kwamen de vriendjes van Abramovics, foute oligarchen voor wie een voetbalclubje een speeltje tegen de verveling is. In Arnhem hebben ze het laten gebeuren. Gelredom.  

Ajax Juice News, als jullie toch de barmhartige Samaritaan uit willen hangen… Er is een andere bankrekening met honger. Die van ‘n écht goed doel. Die van Telstar.

Scroll naar boven