LIEFDESCODE

In de onoverzichtelijke chaos rond Ajax is in ieder geval één ding glashelder: de kwalijke rol van De T in het algemeen en van meneer Va-len-tijn Driessen in het bijzonder. Fijne deugmensen als allesweter en afgestudeerd De T-hater Henk Spaan weten het gelukkig zeker: De T, aangevoerd door meneertje Valentijn Driessen, heeft vanaf dag één de arme Sven Mislintat kapot geschreven, louter en alleen omdat de Duitser geen nieuwtjes doorschoof. Dat de man met z’n megalomane kooplust het dna van Ajax door de plee trok en de club naar de kloten hielp… Dat een charlatan ontmaskeren als charlatan journalistiek gezien zo slecht niet is… Doet niet ter zake. Deugmensjes goed, Valentijn fout. 

Stelt die vermaledijde journalist nog voordat Mislintat buiten is geschopt de ideale puinruimer voor. Vriendje van De T ongetwijfeld. Informant, lek, nieuwsbrenger. Wie? Louis van Gaal. Dat is nou toch vervelend, zeg. Deugmens-theorie volledig in duigen. Valentijn die een pleidooi houdt voor Louis met wie hij chronisch overhoop lijkt te liggen, klap in het gezicht van alle wijsneuzen met hun samenzweringstheorieën. Hartstikke sneu voor die deugmensjes. Uit medelijden met hen heb ik onderzoek gedaan naar deze ogenschijnlijk zo bizarre actie van de sportverslaggever en de uitkomst is opzienbarend, om niet te zeggen: schokkend. 

Hou je vast: Louis van Gaal en Valentijn Driessen houden heimelijk van elkaar. 

Ze blijken de Romeo en Julius van het vaderlandse voetbal, hun platonische liefde verpakkend in codetaal. Roept Valentijn tegen Louis ‘Je verloochent met je twee miezerige spitsen de Hollandse school’, dan zegt hij feitelijk: ‘Ik heb je lief’. Schreeuwt Louis ‘Jij hebt geen verstand van voetbal’, dan herkent Valentijn de verpakte boodschap: ‘Bel me vanmiddag, want ik heb groot nieuws’. Maar in de driehoeksverhouding Valentijn-Louis-Truus heeft mevrouw Van Gaal de beslissende stem. Ze zei: ‘Niet meer aan zo’n klus beginnen’. Dus geen krantennieuwtjes van Louis uit het Ajax-kamp. Tot zover mijn onderzoek. Graag gedaan, politiek correcte vriendjes en vriendinnetjes. En nu weer allemaal braaf roepen: De T en Valentijn Driessen, ze deugen niet.

Scroll naar boven