POSITIEVE PUINHOOP

Duizend bommen en granaten, daar zit ik dan, als de onverschrokken reporter Kuifje 2.0. Op het matje bij Driessen & Driessen, de Janssen & Jansen van NH Radio Sportcafé. ‘Dus jij denkt makkelijk te kunnen blijven scoren met goedkope afzeikstukjes, zoals dat van vorige week over de sympathieke Virgil van Dijk?’, briest Driessen met dubbel s. ‘Wees eindelijk eens positíef man, kom met óplossingen!’, dicteert die andere Driessen, ook met dubbel s. Uhh, oké dan… Po-si-tief… Over Ajax. 

Hartstikke knap om na zo’n kutweek toch maar mooi een gelijkspelletje uit het vuur te slepen tegen Olympique Marseille? Nee, want die Fransen hadden een nog grotere kutweek achter de rug en het was daarom in de ArenA een neurotenbal van de lamme tegen de blinde, een foutenfestival tussen hoop en vrees. Vermakelijk, maar slécht. De enige die een staande ovatie van het publiek kreeg, was net daarvoor uit het veld gestuurd. Waarom dan die bijval? Omdat deze Vos een talent uit eigen jeugd is die moet wijken voor een handvol vage en duistere aankopen voor zijn plek. Het applaus was dus een protest tegen het beleid. Uhhh, oké dan… Oplossingen. 

Trainer Maurice Steijn een schop geven? Nee, die heeft alle dure koopwaar door de strot geduwd gekregen door Sven Mislintat. Dus Mislintat eruit? Nee, kan niet, want er loopt een onderzoek tegen die man dat nog weken gaat duren. Iets met belangenverstrengeling rond de aankoop van een speler via een makelaar die zakenpartner van Mislintat is in een datascoutingbedrijf. Een wat? Een datascoutingbedrijf. Voetballers niet laten scouten door experts van vlees en bloed als Gerard van der Lem, maar door computers vol cijfertjes. Waarom staat de nieuwe aankoop niet in de basis? Hij zit op de databank. Met welke data is Sven Mislintat gescout? Met die van chief sports officer Maurits Hendriksen. Chief sports officer? Ja, hou maar op. 

Óplossingen graag. Door wie kan hockeyhoofd Hendriksen op de losersvlucht worden gezet? Door algemeen directeur Alex Kroes. Maar die komt pas over een half jaar, omdat AZ hem niet eerder laat gaan. Pósitief, Dijkstra, pósitief. Uhhh, oké dan. Het gras in de ArenA is mooi groen. Zo goed, Driessen & Driessen?

Scroll naar boven