SCHURKENVOETBAL

Als we ons dan toch weer gedwee als slaven van de poen zo’n zandbak in laten drijven voor het grootste voetbaltoernooi ter wereld… Als we toch wéér het WK gaan spelen op zo’n uitgedroogde broedplaats voor schurkenstaten, dit keer zelfs de ergste van allemaal, Saoedi-Arabië… Als we de beste spelers op aarde zand laten happen voor nog meer pegels, als speeltjes van gewetenloze sjeiks, emirs of hoe die Janjurken ook mogen heten… 

Als we de machtigste clubs eigendom hebben zien worden van woestijnpotentaten die zonder uitzondering de enige democratie van het Midden-Oosten bij voorkeur Middeleeuws wreed willen vernietigen… Dan wordt het toch echt de hoogste tijd om ons aan te passen aan de normen en waarden die daar gelden, onder het motto: wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Dus niet langer verbijsterd zijn als ex-Ajax-trainer Alfred Schreuder bij Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten een schop krijgt als hij net een clubrecord heeft gescoord door zich na vier wedstrijden al te plaatsen voor de knock out-fase van de Aziatische Champions League. Had hij de twee belangrijkste aankopen van z’n gejurkte bazen maar niet op de bank moeten zetten, want sportieve prestaties – hoe goed ook – zijn altijd ondergeschikt aan de ego’s van de machtswellustelingen. 

Dus ook niet langer piepen als vrouwen daar als gesluierde slaven worden behandeld en homo’s worden gestenigd. Als nederige gast dien je de cultuur van zo’n land te eerbiedigen. Mooi dat hypocrisie ook bij ons al behoorlijk wortel heeft geschoten, maar het is nog niet genoeg. Ik vloog voor een reportage naar die Verenigde Arabische Emiraten van Schreuder en moest bij de douane een Nieuwe Revu inleveren, omdat er een blote borst in stond. Zoenscènes in tv-series werden onzichtbaar gemaakt, want onzedig, maar in een hotelbar zonder ramen – dan ziet Allah het niet – werden whisky zuipende Janjurken omringd door prostituees uit alle werelddelen. 

Niet-Arabische vrouwen zijn hun hoeren. Niet-Arabische voetballers zijn hun hoeren. Niet-Arabische trainers zijn hun hoeren. Wij zijn hun hoeren. Wen er maar aan. 

Scroll naar boven