TEUN & TOON

Er wordt beweerd dat Castricummer Teun Koopmeiners woensdagavond uitblonk in de Europa League-finale tussen zijn Atalanta Bergamo en Bayer Leverkusen. Dat is ten dele waar. De ééneiige tweeling Teun en Toon Koopmeiners blonk uit in die wedstrijd. Je stelt Teun – met rugnummer 7 – op en je krijgt Toon – met rugnummer 7 – er gratis bij. Zet Teun Koopmeiners in de basis en je speelt feitelijk met twaalf man. Teun is Willy en René van der Kerkhof in één. Als Willy stofzuigt hij zichzelf op het middenveld in balbezit, als René Zoef-de-Haast hij twee tellen later door het strafschopgebied van de tegenstander.

Van nature hou ik van luie voetballers als Milko Djurovski, De Rookmagiër, maar Teun Koopmeiners heeft meer energie in z’n lijf dan alle Duracell-konijnen bij elkaar en dat heeft toch ook wel wat. Begrijpelijk dat het grote Juventus hem wil hebben, triest dat de transfer niet wordt geregeld door SEG. Dat had het Castricumse sprookje compleet gemaakt. Die warme vriendelijke vrienden van zaakwaarnemerskantoor SEG, zwelgend in goedertierenheid.

Ze hielpen eerder Stefan de Vrij aan een baantje bij Inter Milaan. Stefan was transfervrij en een gewilde verdediger. Simpel zaakwaarnemersklusje, dus SEG pakte slechts 9,5 miljoen euro aan commissie. Wist De Vrij niks van. Hij  – de krent – vond ’t bovendien een beetje veel. En – hoe schandalig – de rechters ook. SEG moet de voetballer 5,2 miljoen schadevergoeding betalen.

Ik krijg er een Sywert van Lienden-gevoel van. Sywert, de barmhartige mondkapjeskoning, die uit liefde voor de lijdende medemens miljonair is geworden en als dankjewel wordt verketterd. ‘Wij handelen altijd met de beste intenties’, snikt Kees Vos van SEG in het AD. ‘Stefan zou ons eeuwig dankbaar moeten zijn dat hij zo’n mooi contract heeft mógen tekenen. Wij beschouwden hem als een vríend.’ Zo aandoenlijk, zo lief.

En dat moet Teun Koopmeiners allemaal missen op het hoogtepunt van zijn carrière. Kan zo’n jongen een droomtransfer beleven, moet hij ‘t doen zonder de warme vriendschap van het zalvende zaakwaarnemerskantoor SEG. Het leven kan hartverscheurend onrechtvaardig zijn.               

Scroll naar boven