THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY

Meneer Maurice Steijn wordt vriendelijk bedankt. Dacht ik me tot in de eeuwigheid-amen heerlijk te kunnen ergeren aan de intense verdorvenheid van Pierre van Hooijdonk in Studio Voetbal, gooit de Ajax-trainer roet in het giftige hapje. Het leven was zo aangenaam overzichtelijk.

Door het succes van eerst Barend & Van Dorp en later van Genee, Gijp en Derksen vond de saaie NOS het nodig om óók met een praatprogramma over voetbal te komen. Leek op de late zondagavond pal voor bedtijd hét ultieme slaapmiddel, maar toen was daar Pierre als de tweelingbroer van De Intrigant uit het gelijknamige stripboek van Asterix & Obelix.

Liet De Intrigant in het onoverwinnelijke Gallische dorpje z’n nare tronie zien, dan sloeg de visboer subiet met zijn handelswaar de smid op z’n kop. Laat Pi-Air in het voetbalwereldje z’n valse grijns zien, is er van Rotterdam tot Breda acuut hommeles. Zet je tegenover zo’n type in Studio Voetbal Rafael van der Vaart – sinds hij de narcistische golddigger Sylvie Meis heeft ingeruild voor de goddelijke handbalster Estevana Polman zo’n beetje de leukste man van Nederland – en De Witte Chinees Arno Vermeulen, dan is Studio Voetbal de polderlandse versie van de spaghettiwestern The Good, The Bad and The Ugly.

Had vermakelijke tv kunnen blijven opleveren, als Maurice Steijn niet zo nodig trainer van NAC moest worden en zoontje Van Hooijdonk op de bank zette. Raakte papa zo van in de war dat hij in blinde woede op Steijn ging inhakken en dan is een doorgaans doortrapte intrigant niet op z’n best. Kondigt hij nogal dom aan dat hij op glad ijs gaat stappen om vervolgens tot z’n verbijstering hard op zijn bek te vallen.

Hij was snel weer de oude, door z’n excuus te verpakken in de valse woorden: ‘Voor mijn opmerking over de betrokkenheid van Maurice Steijn bij duistere dealtjes met makelaars heb ik geen bewijs en die opmerking had ik daarom niet moeten maken’… Anders gezegd: sluit vooral niet uit dat de dealtjes van Steijn duister waren, ik kan ’t alleen niet bewijzen. Zo kennen we Pierre weer. Maar wat schieten we daarmee op nu hij uit Studio Voetbal is verbannen? Wij en The Good & The Ugly zijn The Bad kwijt. Uw schuld, meneer Steijn. Excuses graag.

Scroll naar boven