WOKE-INQUISITIE

Dat gejank van al die huilstruiken over de te zware straf van de FIFA voor Marc Overmars… Vanwege die inmiddels al behoorlijk vergeelde dickpic een jaar nergens op aarde in ’t voetbal mogen werken na van Pingjum tot Wuustwezel door de stront te zijn getrokken… Hij mag z’n handjes dichtknijpen. Een woke-mevrouw bij Shownieuws zei het treffend: ‘Overmars heeft nog geen straf gehad, want hij kreeg meteen een baantje in België’. Precies! Nog geen straf gehad. 

Marco Borsato ook niet. Wel voordat er een rechter bij aan te pas is gekomen door de woke-inquisitie gelyncht, gevierendeeld en aan de honden gevoerd, maar inderdaad: nog geen juridische straf gehad. Wat er van Marco Borsato overbleef is afgevoerd naar de melaatsenkolonie van de 21 eeuw, het verbanningsoord voor Bekende Nederlanders als Matthijs van Nieuwkerk en Tom Egberts. 

Nee, voor zo’n lot hoeft rapper Akwasi niet te vrezen. Akwasi stuurt geen dickpics, Akwasi stuurt poëtische pareltjes als ‘Gaat iemand nou nog een Zwarte Piet knallen of moet ik het doen?’ Akwasi schreeuwt op de Dam ‘als ik een Zwarte Piet tegenkom, schop ik ‘m tegen z’n hoofd’. Oproepen tot geweld… Peanuts vergeleken met de misdaden van Overmars. 

Komt de FIFA met zo’n lullig jaartje schorsing. De FIFA, dat goddelijke bolwerk van zuiverheid en onbesproken gedrag. De FIFA, grootmoedig miljarden dollars wegwuivend door Qatar het WK te onthouden, omdat daar mannen die hun dickpic laten zien aan andere mannen met hun hoofd naar beneden van flatgebouwen worden gelazerd. De FIFA, die niks te maken wil hebben met de poen van Saoedi Arabië, omdat vrouwen daar geen dickpics krijgen, maar zweepslagen als ze zich in de hete buitenlucht even niet hebben vermomd als pinguïns van Allah. Díe heldhaftige FIFA, nu zo slappehapperig als het over Marc Overmars gaat. 

Wij van de woke zijn woedend. Wat de wereldvoetbalbond dán moet doen? Levenslang Berufsverbot? Nee, nog wel iets strenger graag. De FIFA moet Overmars verplichten om terug te keren bij Ajax. Geen enkel mededogen voor die zondaar tonen, FIFA! Dwing hem om Ajax terug te brengen naar de Europese top. Dat zal ‘m leren, die Marc.       

Scroll naar boven