2024

Deze columns van Bert Dijkstra waren eerder te horen in NH Radio Sportcafé van Leo en Nico Driessen.

LAF, LAFFER, LAFST

Wie met stuitend wangedrag het plezier van echte voetballiefhebbers vergalt, moet opsodemieteren. Om die reden verdient het aanbeveling om de heren Didier Deschamps en Gareth Southgate een levenslang stadionverbod op te leggen.

Lees meer

VEDETTE M’N NEUS

Noem het een afwijking, noem het landverraad, maar Memphis Depay is een chronische stoorzender in mijn voetbalplezier. Zo, dat is eruit. Prettige wedstrijd.

Lees meer

KONING KIEREWIET

Geen woorden maar daden, volgens rapper Depay: Laat de daden spreken. Of de kop of de voeten spreken. Kun je ’t goed lezen? Ik kan spreken over boekdelen. Het kan me echt echt echt niet zo goed schelen… Busje komt zo.

Lees meer

CUP DUBBEL D

Die absurde oranje nationale eendracht vreet voor even de polarisatie weg. Allemaal achter de Snollebollekesbus… Náár réchts. Het volk… Van zuurlinks naar vrolijk rechts. Heerlijk, zo’n voetbaltoernooi.

Lees meer

DE REGENPIJP

Voetballers gaven De Regenpijp aan Maarten. De sociale rebellie van verboden stappen is verdreven door egocentrische ijdeltuiterij. Uit de ban springen doe je nu met een lullige witte haarband.

Lees meer

2023

Deze columns van Bert Dijkstra waren eerder te horen in NH Radio Sportcafé van Leo en Nico Driessen.

GLUIPERIGE ZAKKENVULLERS

Op naar een nieuwe voetbalwereld waarin Telstar doordringt tot de halve finales van de Champions League, ver weg van poenige patsers.

Lees meer

NEPVACHT

Zo’n mascotte, springende achterneef van Mickey Mouse – de meest irritante muis op aarde – onderstreept pijnlijk de complete debilisering van het hedendaagse voetbal.

Lees meer

ZONDEBOK

Een lullig gebakje als galgenmaal voor ontslagen trainers… Dat moet toch anders kunnen.

Lees meer

HET STUDIO SPORT COMPLEX

Leven met de stuitende misvatting dat jij op zondagavond zeven uur buitengewoon belangrijk bent als je vertelt dat de kijkers beelden gaan zien van voetbalwedstrijden

Lees meer

KINNESINNEKNEUZEN

Bij de Volendamse soap… De Pers-con-fe-ren-tie. Slappe Jaaps eigen Ziggodome-show, zijn fifteen minutes of fame. Zijn eigen losersfestival.

Lees meer

WONDERLIJKE WOUT

Wout Weghorst is een stripfiguur, verdwaald in de echte mensenwereld, kruising tussen Appie Happie en Gordon.

Lees meer
Scroll naar boven