2024

Deze columns van Bert Dijkstra waren eerder te horen in NH Radio Sportcafé van Leo en Nico Driessen.

DE REGENPIJP

Voetballers gaven De Regenpijp aan Maarten. De sociale rebellie van verboden stappen is verdreven door egocentrische ijdeltuiterij. Uit de ban springen doe je nu met een lullige witte haarband.

Lees meer

AANKLACHT

Minder, minder, minder FC Utrecht-supporters… De rechtsstaat is ernstig in gevaar met PvdA-burgemeester Sharon Dijksma aan het roer.

Lees meer

TEUN & TOON

Zet Teun Koopmeiners in de basis en je speelt feitelijk met twaalf man. Teun is Willy en René van der Kerkhof in één. Als Willy stofzuigt hij zichzelf op het middenveld in balbezit, als René Zoef-de-Haast hij twee tellen later door...

Lees meer

DE SPORT VAN POLITIEK

Als liefhebber van leedvermaak genoot ik intens van het hilarische gejank van de verliezers, in deze sport de oppositie genoemd. De zelfbenoemde FC Goedmens, zwevend op de illusie van z’n chronische linkse gelijk.

Lees meer

KROEGVOETBAL

Je denkt toch zeker niet dat grootheden als Guus Hiddink geheel vrijwillig zouden aanschuiven in NH Radio Sportcafé als de uitzending vanuit catechisatiehonk De Blijde Boodschap kwam.

Lees meer

2023

Deze columns van Bert Dijkstra waren eerder te horen in NH Radio Sportcafé van Leo en Nico Driessen.

GLUIPERIGE ZAKKENVULLERS

Op naar een nieuwe voetbalwereld waarin Telstar doordringt tot de halve finales van de Champions League, ver weg van poenige patsers.

Lees meer

NEPVACHT

Zo’n mascotte, springende achterneef van Mickey Mouse – de meest irritante muis op aarde – onderstreept pijnlijk de complete debilisering van het hedendaagse voetbal.

Lees meer

ZONDEBOK

Een lullig gebakje als galgenmaal voor ontslagen trainers… Dat moet toch anders kunnen.

Lees meer

HET STUDIO SPORT COMPLEX

Leven met de stuitende misvatting dat jij op zondagavond zeven uur buitengewoon belangrijk bent als je vertelt dat de kijkers beelden gaan zien van voetbalwedstrijden

Lees meer

KINNESINNEKNEUZEN

Bij de Volendamse soap… De Pers-con-fe-ren-tie. Slappe Jaaps eigen Ziggodome-show, zijn fifteen minutes of fame. Zijn eigen losersfestival.

Lees meer

WONDERLIJKE WOUT

Wout Weghorst is een stripfiguur, verdwaald in de echte mensenwereld, kruising tussen Appie Happie en Gordon.

Lees meer
Scroll naar boven